POZOR! Nechci tu žádné reklamy, pokud neumíte číst, a přesto ji sem dáte, ihned mažu.
Jestli se vám chce, klidně můžete komentovat články. Asi mám auru, která psaní komentářů nepodporuje, ale věřte mi, že je ocením.

Vaření

24. listopadu 2012 v 15:26 | Naira |  Rady a návody
Už nějakou dobu se chystám, že do této praktické rubriky zahrnu i své kulinářské umění. Jenže to má malý problém, protože vařím stylem - něco tam prostě hodím a ono to nějak dopadne. Recepty většinou dopadnou dobře (no jo, občas si gratulují s košem), ale nikdy si nepamatuju, kolik jsem toho tam dala. Všechno do hrnce nasázím podle oka, takže nějaké gramy, litry... to jde mimo mě. Takže bych vám moc ráda doporučila můj v současnosti nejoblíbenější recept, ale můžu napsat jenom - smíchejte v tomto pořadí: cibuli, slaninu, špenát, nakrájenou cuketu, smetanu, sýr a česnek; a zapečte v troubě bagetu a voilá! Zaručeně si pochutnáte. Ale kolik čeho dát, jo tak to vůbec nemám páru.



V rámci tohoto článku bych se vás chtěla zeptat, jak jste na tom s vařením? Patříte mezi ten typ lidí, kteří se podívají na pomeranč, kus salátu a nějakou tu majdu a vytvoří z toho geniální jídlo? Nebo jste na vaření kompletně leví? Jsem docela zvědavá, protože lidi v mém okolí umí dost dobře vařit, tak jak jen a tom zbytek světa?





Ano, pochopili jste dobře, že právě teď se topím v překladech a že už nemám šanci to stihnout, tak jsem si říkala, že článeček na blog přece neuškodí. Jo a ještě bych se chtěla zeptat, vyzná se tu někdo HODNĚ DOBŘE v hudbě? Myslím tím, zná tu někdo dokonale hudební termíny? Jestli ano, dejte echo, třeba mi ty překlady půjdou rychleji.
Zatím se mějte :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ametten Ametten | Web | 24. listopadu 2012 v 15:35 | Reagovat

Vařím ráda, ale toho bordelu co nadělám je spousta :) Nejraději dělám Čínu

2 Babe Babe | Web | 24. listopadu 2012 v 21:57 | Reagovat

Já vařím jen z toho, co je vhodné i pro psa. Alors, když se mi něco nepovede, Cira z toho bude nadšená! :D
Co je (š)majda? :P
Na hudbu se zkus podívat na wikipedii, různé térmíny ti ve fránsé vysvětlí :D

3 Viollet Viollet | Web | 28. listopadu 2012 v 16:22 | Reagovat

Tvůj způsob vaření je mi velice blízký! Tedy, pokud vařím. Jelikož vařit neumím a sem schopná si posolit i čaj (a pocukrovat vajco na tvrdo, hue... :-! )

4 Naira Naira | 28. listopadu 2012 v 18:08 | Reagovat

[3]: :D:D:D:D:D:D to se mi taky stává! Kdysi jsem si tak kouzelně ráno osladila kafe, že jsem po usrknutí byla probuzená jako nikdy předtím :D

5 Destel Destel | Web | 6. prosince 2012 v 12:12 | Reagovat

Mamina se mě strategicky pokoušela trochu zasvětit tím způsobem, že jsem vaření vždycky brala jako něco typu uklízení koupelky každou sobotu. :D Až teď v studentských letech a věku na vdávání jsem ráda, že zvládnu nějaké to kuře, krupičku, bramboráky či právě něco zapečeného.
Můj poslední zážitek se ale udál s králíkem, kdy mi byli předány instrukce a měla jsem ho jenom hodit do trouby. Jenže jsem plech jenom mírně polila olejem (místo kopce sádla) a troubu zapla na jakýsi větrák (což mi tak bylo sděleno, ale chybně). A králik se tak v troubě parádně vysušil.
Brambory se naštěstí povedly. :D
Ale člověk se z chyb učí. Omáčky a polívky ale vůbec nezvládám, takže s nimi by byla větší sranda.

6 Naira Naira | 7. prosince 2012 v 10:00 | Reagovat

[5]: To jseš na tom dobře a podle mě už umíš vařit. no a prý polévky a omáčky jsou to nejjednodušší... ale já teda nevím, taky je neumím.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
Najdise.cz - Horoskopy